Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 20 juli 2009

Hemerocallis : Daglilja i Marum, just nu blommar 111 st olika!!!

Nu är blomningen av Dagliljor i full gång här hos mig. Varje dag går jag en ny runda, för att räkna antalet olika blommor för dagen och fotografera ev. nykomlingar.

Det har varit fasligt mycket gula Dagliljor i blom tidigare, jag har insett att här gäller det att leta efter röda/rosa/greddelina eller vilken annan färg som helst med MYCKET tidig blomning. SÅÅÅÅ tråkigt med bara gult, även om de är olika till formen.

Visst har det nu kommit andra färger men idag slog den näpnaste lilla gula, med lite rosa skiftning på ytterbladen ut och jag kan bara säga:

JAG ÄLSKAR DEN!!!

Låt mig stolt få visa, en Amerikanare, som jag vet blir en höjdare framöver.

Annars har alla andra dålig smak om Dagliljor, så det så!
Hemerocallis 'Baby Tiger Paws'Idag blommar 111 olika Dagliljor men det var bara denna lilla sötnos, på ca 5 cm diameter, som jag verkligen blev glad över.


Hoppas någon mer gillar den, så jag inte blir alldeles alena i mitt tyckande.

Klicka på bilden, så ser du bättre hur söt och näpen den är. Kanske upptäcker du dessutom det lilla flugfät som landat på blomman.Karin // frossar i Dagliljor, VARJE dag numera.

.Kommer att lägga in Dagliljor allt eftersom de blommar i mitt Picasa-album.

Ni får ha tålamod, det blir bara några nya foton i veckan men innan Jul hoppas jag alla som blommat för året har blivit inlagda.

.
.

4 kommentarer:

Mia sa...

Bedårande!! (111 dagliljor i blomst, vilken syn det måste vara..)

Lotta 8`) sa...

Åh... dessa vackra Dagliljor, såg allt ett par skönheter hos Linda :) Jag tror säkert du hade fått fram något vackert av en lerklum - tycker du skall prova, Linda är ju en så bra fröken :) Mitt Nattljus blommar på dagen, kul att veta vad det är men jag vet fortfarande inte om jag gillar den... den är lite spretig, kan tro den är finare i massverka :) Ha en bra dag :)

Piondröm sa...

Hej Karin!!!
Det är Carina med ängeln!!!!
(Linda säger att jag måste presentera mig så...)
Ni har det säkert underbart i ert paradis. Dagliljorna är underbara!!! Men jag ska erkänna att jag går in här ofta ihopp om att se lite kattbilder...Dom är ju så fiiina. Vi har redan 4 st..så jag kan inte titta länge, för jag blir så förälskad. Här regnar vi bort...svårt, och tråkigt med trädgårdsarbete just nu.
Många kramar Carina

Karin SKARA sa...

Hej Mia: Nya skönheter slår ut var dag. Skall fylla mitt Picasa-album efterhand. Blir väll klart till Julafton om jag jobbar på lite *L*

Hej Lotta 8`) Linda har massor, många från mig hihihi
JAG har provat lerarbete och insett att det EJ är något för denna kärring. Bättre att andra med lite tallanger knådar. Alla kan inte, det bara ÄR så.
Kul att ditt nattljus också är dagblommande för de nattblommande är ännu TRÅKIGARE!!!

Hej Carina: Perfekt presentation, minnet är kort här vet du *L* Fortsätt med det du så håller jag reda på dig. Änlabarnet ligger ute hos Lennarth vid fontänen och blir alltid beundrad. Jag bara gillar den Babyn :o)
Skall se om jag kan få in lite bilder, på de fyrfota också, så du har någon behållning av min Blogg du med.
De växer och frodas de små liven, tyvärr sämre med de minsta. 1 hona är redan i himlen och den andra är nog tyvärr på väg. Något hände nog tjejerna, dygnet i rabatten, för de har inte växt som de skulle. Pojkarna växer och frodas åtminstonde.

Karin3 //