Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 30 juli 2009

En LÅÅÅNG dag i mitt liv = 1:a semesterdagen 2009.

Varje morgon efter frukost (om jag kan hålla mig så länge) går jag varvet runt i trädgården, naturligvis även idag, måste ju räknar hur många Dagliljor som slagit ut på första semesterdagen. Den första jag får se idag är Hemerocallis 'Strawberry Candy'

Idag (eller igår eftersom klockan nu blivit efter midnatt) var det 200 st olika i Blom. UNDERBART!!! Bra start på första semesterdagen. Glömt är allt vad Rådjurs rackartyg ställt till med, det blev ett nytt rekord trots att de ätit av mogna knoppar på 27 Plantor. Hoppsan där har vist en Vit Lilja slagit ut. Undrar just vad den kan heta? Ingen lapp kvar naturligtvis.

Så går jag varvet runt igen, nu måste de ofotade (har Dagliljor fötter?) Fotograferas. När så dessa bestyr är avklarade på första semesterdagen, är det dags för Lunch, vart tog förmiddagen vägen (kvittar väll, det kommer en ny i morgon *L*) OJ, nu blommar visst Daphne burkwoodii 'Astrid' om igen. Den blommade ju i Maj.


Nej det här duger inte på första semesterdagen. Dags att hitta på något vettigt att göra, säger samvetet, så jag sätter mig en stund och vilar på maten. Samveten skall man ALDRIG lyssna till, det kan bli tungt arbete i sådana fall. Fast det vore nog bättre att gå och titta vad det är för rött, som lyser i rabatten. Det var visst Hemerocallis 'Carmine Monarch' som slagit ut många blommor idag.


Hög tid att börja med middagsmaten. Jaha vart tog eftermiddagen vägen?!? Asch det är ju första semesterdagen, solen tittar fram en stund och fåglarna kvittrar förnöjt. Lika bra att lyssna på dem så de inte hittar på rackartyg i torvblocken. Men där kommer det en blomma på Hosta 'Gunther's Prize' bäst att gå in efter kamran igen.Men Jösses Amalia, i morgon (läs idag) skulle ju Linda Lunda och hennes gubbe komma på visit. Måste bara först hinna fotografera Hemerocallis 'Red Rouge' innan jag gör något vettigt.VAD blir det för väder? Lovar regn säger de på TV. Suck, då kan vi inte fika ute, bara att sätta igång med stora röjjarsvepet inne då. Tur att Neriumen blommar så fint så vi kan titta på lite blommor om vi måste vara inne.

Vart är köket? Under 25 tidningar, reklampapper på ca 3 kg och massor av andra papper, hittar jag åtminstonde ett köksbord. OK, då var det fixat. Då har vi någonstans att ställa koppar och fat. Men jag måste fotografera Hemerocallis 'Siloam Bye Lo' innan jag fortsätter röjjandet på första semesterdagen.


Kanske finns det även en spis eller kaffekokare någonstan? Jodå, bakom 3 tomma Corn Flakes paket och 5 tomma Juicepaket står det något som verkar användbart.
Skönt, Kalle gillar kaffe så det är bäst han får en kopp när han kommer, så håller han sig snäll och tyst en stund. Ja jösses vad det bli stökigt när ingen är inne, utan bara mojsar i trädgården. Så vackert det blommar i HÄSTSKO rabatten, bäst jag springer och tar ett kort innan det börjar regna. Hemerocallis 'Moonlit Masquerade' är så vackert vit tillsammans med Hemerocallis 'Rooten Tooten Red'Så då var det färdigt inne. Skönt att ha röjt undan lite på första semesterdagen så kan man göra annat resterande dagar, för nu förblir det ju lika fint för all framtid. Bäst att ta en runda till i trädgården innan solen går ner. OH JA!!! Där hittade jag dagens favorit bland Dagliljorna. Hemerocallis 'Eye-Yi-Yi' Knallorange med röd ring, LÄCKERT!!!


Så skönt att jag till slut hittade 1 Daglilja på första semesterdagen, att drömma om i natt. Undrar vad det blir för skönheter i morgon (läs idag för nu går solen snart upp)?

Den dagen den sorgen.
God Natt och sov Gott.

Karin //


10 kommentarer:

gittan sa...

Vilken underbar första semesterdag! Kan det bli bättre "ler" Med 200 blommande på måste din trädgår vara otroligt vacker. Dittalbum ligger bland mina favoriter i datorn och där ska jag sitta och drömma hela vintern lång om alla dagliljor jag bara måste köpa. Hoppas ni får en fin dag tillsammans och att vädergudarna ändrat sig så ni trots allt kan sitta ute / gittan

Annika Christensen sa...

Den där candy liljan fotade jag igår. Den är underbar.
Är det du som bor i Skara eller?
Har fått tips om dig av Linda Lunda.
Fint ser det ut må jag säga och som sagt du har ju lite dagliljor att gotta dig i.
Ha det gott
Annika

HelenJ sa...

Det där känner jag igen. Varför hålla på och städa inne när man kan vara ute och njuta i trädgården. Fast när jag börjar vada i grus och gräs(klipp) måste jag dra ett varv med dammsugaren. och sen går jag ut igen. =)
Min Moonlit Masquerade är inte svart/vit utan snarare aprikos/lila. Men visst, med lite fantasi så... (och gråtoner på bilderna)
Jag älskar också dagliljor, men det lär dröja innan jag har 200 igång som blommar samtidigt. Fast jag jobbar på det! =)
/Helen

Mia sa...

var det "bara" 27 knoppar som blev uppätna?? Då hade du kanske några liljor att visa fotografen likaväl... Nej, vilken skön start på semestern du låter till att ha haft. Fortsett sån :) Vi har hela hösten till städning! Jag är så imponerad över alla namn, tänk att komma ihåg alla dem på så många liljor.

Karin SKARA sa...

Hej gittan: Jag försöker putta in i albumet lite då och då. Tar lite tid att krympa och märka men det kommer efterhand. Kl 14 skall det tydligen börja regna men dom är här om några minuter så vi hinner nog springa runt en stund i vart fall.

Hej Annika: Nej jag bor inte i SKARA, jag bor i MARUM :o) Visst finns det många Dagliljor att gotta sig i, alldeles för många för man blir vimsigare i huvudet än man redan är :o)

Hej HelenJ: Dagliljor är rätt kinkiga med sammansättningen på jorden när det gäller att visa rätt färg har jag märkt. T.ex. plantera ALDRIG en röd på kalkmark för den blir blaskrosa.

Hej Mia: Det var näst intill ALLA knoppar på 27 olika plantor de åt upp. Nykomlingar allihop, som jag EJ fick se blomma förra året heller de uschliga kräken var här då också. Så det är bara att vänta till nästa år igen och då skall det nätburar över dessa, för nu måste jag få se blommorna på dem. Här sitter inte många namn i huvudet utan på skyltar OCH i datorn med vart de är placerade. Skulle aldrig gå annars.

Nu kommer det en bil på gården så nu skall vi gotta oss och fota tills det börjar regna. Mulet väder ger bäst färgåtergivning.

Ha en bra dag runt om i Sverige/övriga världen
Karin i Marum sydväst om Skara //

Linda Lunda sa...

TACK Karin för en underbar dag! PERFEKT Väder och PERFEKT fika/mat!!!!!!!!!
UNDERBARA UNDERBARA Karin!
OCH Stellan :o)!
Linda

Maria Berg sa...

Hej på dig Karin,
efter att ha varit hos Linda Lunda och glaserat min drake och torn, där jag äve pratade med Christer rekomenderade dom ett besök hos dig.

Även HelenJ pratde vramt om det hon sett och följt på din blogg.

Jag kommer att få låna en husvagn och skall med mina barn till Skara sommarland, vi i alla fall jag och min man vill väldigt gärna komma och titta på din trädgård om det passar.
Jag lovar att hålla koll på mina barn, dom är vanna hemifrån att blommor tittar man på och det är bären man äter.
/MB

Maria Berg sa...

Lilla jag igen, vill du nå mig så kom till min blogg eller maila,
alltkangronska @ gmail.com men utan mellenslag. Maria Berg

... sa...

Hej! Jag skapade en blogg om trädgården i går så nu kan du komma in och titta på lite växter istället för maskiner :-)
/Eleonora (Dozerblade)

Hannele på Hisingen sa...

Wow, tvåhundra olika i blom...
Ha en trevlig fredag,
kram.