Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tisdag 16 juli 2013

Konstigt år i år

Det har varit ett mycket jobbigt år i år. Först var vårvintern elak mot våra barrväxter så vi har fått elda upp över 150 olika barrväxter, 40 Höstljungar och några olika träd vaknade aldrig. Inte roligt att se gamla kära växter död ifrån en. Många av dem har växt i vår trädgård sedan 1990-talet.

Döda höstljungar är inte vackert, bara att gräva upp.

Rykten florerar har jag förstått, här kommer fakta om varför jag inte är lika aktiv som jag brukar.
Inte nog med alla döda växter i trädgården som drar ner humöret, jag har åkt ut och in på sjukhuset flera gånger om.
Först gallstensanfall som inte blev behandlat med annat än några värktabletter efter ett jobbig dygn på KSS i Skövde. 14 dagar senare får jag inflammation i bukspottkörteln för att en gallsten lags sig i vägen.
Så glömde de att sy ihop överallt när de tog bort gallblåsan, jag fick blödning i magen och fick en extra mycket akut operation mitt i natten. 
Därefter allergisk reaktion på narkosen så halva ansiktet svullnade upp och som grädde på moset lunginflammation dessutom.
Blir ett annorlunda trädgårdsår i år helt enkelt.

Rabatten är vacker även utan höstljung men jag saknar dem mycket.

Tar nu en minut i taget och låter dagarna rinna som de vill. Hälsan går i första hand och det blir en ny vår/sommar nästa år då vi tar nya tag igen.

Nästa Öppen Trädgård blir den 10 och 11 augusti kl 10-15
Bloggträffen tar vi söndagen den 11/8 efter kl 16  då ni alla som jag "känner" genom datorns värld är hjärtligt välkomna att stanna kvar till framåt kvällen
Jag hoppas då att Dagliljorna har kommit igång att blomma ordentligt igen.Önskar er en underbar sommar med "rätt" väder

Karin // 


5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oturen har verkligen varit framme. Krya på dig o bara njut av din fantastiska trädgård. Hälsningar Ann-Christine Västerås/Hangelösa

Alen Trädgård sa...

Tänk så det kan bli ;( Hoppas verkligen att du nu kan bli helt bra från allt skit som drabbat dig! Ta det lugnt och var rädd om dig KRAM/Monne

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Tufft du haft det!

Kram

Vittran sa...

Jag håller med dig om att året hittills har varit konstigt. Det är inte bara växter i trädgården här som är borta. Blåbärsriset har fortfarande inte återhämtats sig. Det ser hemskt ut i vissa delar av skogen. Men man tappar en del av gnistan när det blir så.
Mina föräldrar har varit dåliga i vår och sommar så det har blivit en hel del körning för mig. I förrgår kom pappa hem från sjukhuset efter en lunginflammation. Så nu är han sur för att han fått utegångsförbud i blåsten. Men som sagt hälsan först.
Krya på dig och ta det lugnt. /Kram Vittran (Ulla)

Susie på Stjärnarve sa...

Ibland blir det såna här obehagliga bakslag, livet är ju så - men det konstiga är att dom ofta kommer i klump!
Hoppas nu att både trädgården men framförallt du hämtar er och gläd dig åt att du är på bättringsvägen och verkligen kan njuta av sommaren!!
KRAM
Susie