Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tisdag 8 september 2009

Mördarspindel i Floda?

Efter en underbar lillsemester i Danmark, i goa vänners lag, var vi tvugna att tanka i Floda strax utanför Göteborg, för att kunna ta oss hela vägen hem. Denna "lilla" fripassagerare släppte vi av på PREEM-macken. Hoppas det inte är en mördarspindel för vi hade inte hjärta att ta livet av den. Numera finns det alltså en Dansk spindel i Floda.


Rätt häftig teckning får jag lov att säga, när man tittar så här nära MEN ändå inget jag ville ha kvar i håret. Tack Ing-Marie för hjälpen att bli av med den.

Tack också för en underbar resa i Danmark och alla vackra trädgårdar du och Leif visade oss till. Växtmarknaden var kul att besöka men därifrån blir det inga kort, då var vissa kärringar alldeles för upptagna med att handla nya växter, som skulle med till Sverige och kameran blev kvar i bilen.

Bilder från lite av de trädgårdar vi besökte under långhelgen i Danmark kommer framöver.

Måste bara idag få visa en underbar liten fröken som jag mötte på färjan. En Japansk hundras kallad Shiba. Mycket trevlig var hon, lagom reserverad och otroligt lydig. Låg snällt på sin kudde vid husse och mattes fötter hela resan över sundet.


Vår dotter Gabriella har denna rasen som favorit och nu kan jag verkligen förstå varför. Snällare hund och perfektare storlek går nog inte att kombinera.
OK Bella, plugga på och spara till en egen, så ställer jag upp som dagmamma sedan, när det behövs.
Karin //

7 kommentarer:

sara på hedepipan sa...

Har en kompis som föderupp Shiba och de är verkligen trevliga. Goa och snälla och som du säger lugna och bra storlek.
Spindeln ser livsfarlig ut, ska inte åka till den preem macken.
kram sara

Linda Lunda sa...

Bläää hade du den i håret???

Linda

Mia sa...

ânda godt du släppte den ut i Sverige och inte här i grannskapet ;)

Alen Trädgård sa...

Karin lilla visserligen är jag en stor djurvän men där går f-n gränsen;-) Hade jag haft den i håret RYYYYYYYYYS så hade den varit en före detta nu. ar fullkomligt spindelfobi och vill du snabbt få mig att få hjärtinfarkt säg bara att "du har en spindel i håret" så är jag död.

dicentra sa...

Du menar inte att du släppte av den i Floda!!!!
Jag bor ju bara 1 mil därifrån!!
Så stor o läskig som han är så har han väll snart travat hit...Huuuu..

Du undrade var Millessons plantskola låg,det ligger i Onsala på Gottskär.
Tycker att de har ett stort utbud.
Men nu har du ju varit i Danmark så du behöver väll inget mer,eller??
MVH MLK:-))

Ing-Marie sa...

Tack själv för trevligt sällskap utan er hade inte resan varit lika bra. Vädret i Danmark va ju inte det bästa men vi va i många fina trädgårdar med trevliga danskar som tog emot oss. Du Karin spindeln ser ju riktigt läskig ut ...men du... vi talar inte om hur stor den va eller.......?? Tror inte man får ta med sånna till Sverige ;-))

The Secret Garden sa...

Ramlade in på din blogg och fick då se en spindeljäkel som percis liknade en som jag hittade i min trädgård för några dagar sedan! Bor ganska långt norrut så kanske den kommit med någon blomma som jag köpt på handelsträdgård...?Läbbig var den och nu är den "tagen under behandling" = borta. :-)