Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 30 maj 2013

Gratisplantor är inte roligt i rabatterna

Vi kämpar på med ogräsrensandet. Har aldrig någonsin tidigare varit så mycket "gratisplantor" i trädgården. Tror snart någon planterar nya på nätterna när jag sover.
Men skam den som ger sig, i morgon är en ny dag att gå på jakt
.
Roligare är allt som börjat blomma nu när värmen äntligen kommit.

 Lewisia tweedyi // Praktlewisia, Bitterrot Arisaema amurense // AmurkobrakallaOkänt namn på denna Arisaema, kanske någon här vet?


 Inte så mycket som kommit upp ännu i rabatterna på gaveln av huset. Fast för varje dag kommer det upp nytt och de tidiga perennerna sträcker på sig.

Dagens favoritblomma får bli:
Trillium grandiflorum 'Flore Pleno'  // fylld Treblad Så stolt och vacker i rabatten, riktigt lyser mot oss i skymningen med sina vita blommor.


Gjorde en liten minivandring i mitt Picasaalbum, välkommen till min trädgård häromdagen:

https://picasaweb.google.com/108540304010311588127/25Maj2013LitenRundvandringIMarum 


Har också gjort ett med kvällens bilder:
https://picasaweb.google.com/108540304010311588127/30Maj2013LitenRundvandringIMarumSKARA


Karin // 4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Jag håller med dig- tror aldrig jag sett så mycket ogräs i rabatterna förr:( Vilka ljuvliga trillium du visar:) Nu ska jag snart ut och rensa igen, ska ju ha inreseträdgård för STA i morgon:) fast det är inte lätt att rensa med en kropp som inte vill vara med;( Men det får gå som det går. Ha det gott/Monne

Nora sa...

Vilken underbar trädgård ni har! Tack för rundvandringen - nu fick jag massor av inspiration!
Ha en skön helg!

Blomkärringen sa...

Så fint det blommar, trilliumen var inte att leka med, så fin!
Ha det fint!
Blomkärringen

Johanna Holmberg sa...

Hej Karin! Vilken fantastisk trillium ni har! Jag är på jakt efter precis en sådan och undrar om ni har sticklingar att skicka norröver för en slant?
Allt gott!
Johanna