Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 27 augusti 2010

Växtmarknaden i Borås 20100828 kl 11-13

Lite krukor lyckades jag plocka ihop idag, för att ta med till Växtmarknaden i Borås i morgon lördag. Daglijorna är så höga och svåra att frakta att det bara blir en vit: Hemerocallis 'Snowy Apparation' + en orange Hem. 'Siloam Nugget' tror jag denna gången.
Lite Hostor fick jag ner i backarna bl.a. Hosta 'Blue Mouse Ears' en lite söt blå smallhosta och lite allt möjligt annat. Hoppas vi ses där så kan du kika vad mer det blev. Här är länk till Älvsborgkretsen med adress m.m. http://www.staalvsborgskretsen.com/vaxtmarknader/host/

Kommer att ha min Fröplantebild: Hemerocallis 'Fooled Me' x ?okänd fader?, på T-tröjjan, ser ni någon med en sådan, vitt hår, lagom mullig och bara 165 lång/kort, så är det jag.

Hejja gärna, för det är alltid kul att träffas och prata på riktigt.

Vad tar jag då med mig? Några frestande bilder kan jag visa. Echinacea 'Sundown' som är på bilden nedan. Till vänster en vecka gammal blomma och till höger en nästan nyutslagen.

Ja som synes ändrar den färg välldigt mycket, när den åldras några dagar. Titta noga nedan, så ser du att det är bara en blomstängel som delat sig till två och då blir blommorna sådana. Älskar verkligen denna för just det brokiga som uppstår i en stor rugge.

Så har jag några krukor med den underbara: Astrantia major 'Moulin Rouge' Mycket mörkt röd med lite ljusgrönt inne i mitten.

Sista bilden är: Crocosmia 'Voyager' underbart härligt varmgul, snudd på orange. Planterar man den bara i mycket grusblandad jord, lite upphöjt så den inte står vinterblött så skall den klara sig upp till zon 5 enligt vänner, med svårare klimat.


Hoppas någon av er som läser min Blogg, dyker upp och hejjar.
Kör försiktigt ni som skall ut och åka.
.
Önskar er ALLA en underbar helg, vad ni än tar er för.
Karin //
.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag dök upp och hejade flera ggr.
//Ing-Marie

Susan sa...

Vad kul med marknad, det är lite smått om dom här i norr. Hoppas du fick sälja allt. Karin du får gärna höra av dig. Mailat flera ggr.

Shady Gardener sa...

Someone has gone shopping and brought home some beautiful plants! :-)

Susie på Stjärnarve sa...

Astrantian vart underbar, solhatten har jag redan, men stjärnflockan måste jag lägga till min önskelista!

Gunilla sa...

Vi var på växtmarknad i Marum idag.
Tack Gunilla.

Anonym sa...

Vi var på växtmarknad i Marum idag.
Tack Gunilla.

Trädgårdsdrömmar sa...

Hej Karin!
Vi har blivit bloggkapade och har därför ny adress. Sök på
trädgårdsdrömmar.com.
Kram Carina

Glädjekällan sa...

Hoppas du träffade många bloggvänner i Borås. Hade gärna kommit till växtmarknaden men man kan ju inte 'klyva' sig på mitten ;-)
Vi hörs
Birgitta