Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 25 augusti 2010

Just nu Blommar även ...

Många besökare har vi haft i år och ännu är allt inte över. Nu får vi flygande besök av allehanda slag. Denna vackra fjäril kanske är en pärlemorfjäril av något slag, tror jag, skall fota undersidan också vid tillfälle. Vacker är den i vart fall, oavsett namn, där den sitter på Ligularian.

Det blommar en hel del förutom Dagliljor/Hemerocallis i vår trädgård. Många fina Liljor/Lilium i år som lyckligtvis inte blivit så hårt angripna av Liljebaggar. Köpt kruka utan namnlapp, bara som blandade Liljelökar. 2 olika blev det i vart fall. Får försöka gräva upp och dela isär eftersom de är så olika.

Echinacea/Rudbeckia också utan namn, älskas av Fjärillar och Humlor. En "gamling" vi haft i minst 15 år och än har vi inte fått rätt namn på den tyvärr.

En liten taggig Tistel som jag sådde 2005 under namnet:
Eryngium giganteum 'Silver Ghost' men det är det då rakt inte. Vackert blå färg och lagom hög med sina 70 cm.
Har nu lyckats identifiera denna som: Eryngium x tripartitum // Bollmartron. Nam är inte så viktigt MEN härligt när det blir rätt


Så har vi fått tillökning i familjen. Syster Yster har nedkommit med 4 småttingar den 7/8. Ja, jag vet att det är länge sedan men jag har inte haft tid/lust/ork att försöka fota och Blogga. Skall försöka bättra mig framöver med fler bilder på kattungarna.


Hoppas ingen blåser bort i stormbyarna som nu råder utanför huset.
Håll i hatten om du skall ut på promenad.
Ha det gott.

P.S.
Du missar väll inte den stora VÄXTMARKNADEN i Borås lördagen den 28/8 kl 11-13 ALLA kommer dit som inte skall till Sofiero i Skåne.
Länk till mer att läsa och vägbeskrivning:
.
Karin //

4 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Dom där små fluffiga "korvarna" var jättesöta! Har dom öppnat ögonen och börjat springa omkring?

Karin SKARA sa...

Hej Susie // De vita korvarna öppnade ögonen redan dag 4 har aldrig haft så tidigt förut. De röda småttingarna väntade 9 dagar så det var lite tokigt ett tag.
Normalt brukar det ju vara 6-8 dagen ögonen öppnas.
De är inte så rörliga ännu eftersom de ligger i en högback men snart så kommer de nog på hur man gör och då är lugnt över.
Karin //

Trädgårdsdrömmar sa...

Men oj!!!!
Så söta!!
Min lilla Karin kisse ligger här brevid mig och spinner. Han är den mest underbara katten i hela världen!!!!
Var det nån betong du ville ha till lördag???? Jag vill ha mellanstora blåbladiga hostor....
Vi syns!!
Kram'
Carina

Gunilla sa...

Vilken fin blommning du har på dina liljor. Riktigt roligt med överraskningar.

Kattungarna är ju för söta.

Ha det gott
Kramen/Gunilla