Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 18 december 2009

Nu är det vinter igen och nytt ovälkommet besök i trädgården

NU har vintern kommit på riktigt till Marum. Ett vackert puderlager av snö ligger över trädgården. Minus 9 grader och tyvärr en kraftig nordanvind som gör att det känns som om det vore minst -25 grader. Inte ofta vi får snö före Julafton, det är bara att tacka och ta imot och hålla tummarna att den stannar, ALLA vill vi ju ha en vit Jul.

NOW the winter has arrive to Marum. A beautiful powder of snow over the whole garden. 9 degree below zero but unfortunately a stong northwind so it feel at least -25 degree. I't not so often we have snow before Christmas evening, that is only to thank and cross one's fingers that it want to stay, ALL of us want a white Christmas.Enda possitiva med kylan är de vackra soluppgångarna som kan bli när det är kallt.

Benefit from the cold are the beautiful sunrise

Ibland får vi lite oväntade besökare som vill ha något att äta, trots att jag INTE vill dela med mig. Kalla mig gärna snål men somliga har jag INTE lust att få som middagsgäster.
.
Sometime we have unexpected guest who like something to eat, despite I NOT want to share. Call me gladly a stingy fellow but some I not want for dinnerguest.

Inte varje dag man får se vilda djur så nära som på 4 meter.

Not every day wild animal is only 4 meter away.

Vackra är Rådjuren fast jag tycker personligen att de kan stanna utanför trädgården.

The roe deer is beautyful but I personally prefer them outside the garden


Ni med minusgrader, klä er ordentligt i varma kläder och tänk på att det inte finns något dåligt väder BARA dåliga kläder!!!
Ha en skön helg ALLA där ute.
.
You with degree below zero, dress in warm clothes and remember that it's not bad weather only bad clothes!!!
Have I nice weekend ALL out there.
.
Karin //

16 kommentarer:

sara på hedepipan sa...

Jag hade också ett besök i trädgården för några veckor sedan men jag håller med de kan stanna på gärdet.
Må gott
kram sara

... sa...

Hej!
Rådjuren har lyst med sin frånvaro här sedan vi började rumstera om ordentligt men det är nog lika säkert som ett brev på posten att de snart står och mumsar i sig någon buske :-)
Ha det så gott...
Kram Eleonora

Alen Trädgård sa...

Usch ja Karin de är vackra men INTE i våra trädgårdar:)
Ha nu en riktigt god jul och ett gott nytt år både du och Stellan.

gittan sa...

Vackra, men ovälkomna i alla trädgårdar tror jag.

HelenJ sa...

Rådjur är underbart vackra djur, men inte i trädgården och inte på vägen. Jag har ett rådjursstråk som passerar genom min tomt och över vägen, och det händer ganska ofta olyckor utanför mitt hus. Men det lustiga är att de stannar inte till i min trädgård och kalasar på växterna. Det är jag tacksam för...
Snön och kylan njuter jag bara av, det enda som jag inte gillar är när det blåser. Men det är så skönt att slippa det gråa leriga slasket vi brukar ha. Hoppas hoppas det här varar över jul och gärna nyår med!
Ha det bra
/Helen

NinaVästerplana sa...

Ja se det snöat, ja se..... alldeles lagom! Inte mer nu snälla!
Rådjur är ett otyg o hos mig är det hjortar som rumsterar... men jag får väl skylla mig själv som lämnat en massa äpplen till fåglarna på backen ;-)
Ha´t himla gôrgôtt i kylan
Nina

Merja sa...

Jag håller med dig ang. rådjuren...de kan hålla sig på andra sidan tomtgränsen:)
-16 grader hade vi nyss när jag skjuttsade in dottern till stan. Burr...så kallt! Men snö till jul vill man ju ha!
Ha det gott

Glädjekällan sa...

Precis som du vill jag själv välja vilka jag skall bjuda på middag ;-)

Trevlig helg
Birgitta

L. D. Burgus sa...

It is very nice to see your snow pictures in Sweden. I like the deer in your photos.

Bren sa...

Happy to have found you...wonderful blog! I just returned from Ireland so please stop by my blog to see my photos.


Can't wait to see what you share in the garden when the snow melts.

Mia sa...

Nåja, rådjuren är ju söta, och dom är hungriga, men det är kanske bäst dom äter middagen i skogen :)Har nog i varje fall tio grader kallare än dig, men jag slipper din nordanvind, huttutu,. det låater hiumla kallt!

Ing-Marie sa...

Ja dessa rådjur kan göra en tokig. Hoppas de inte äter sönder nått för er. Här hos oss har det varit razzia i natt. Sippor och myskmadra har varit favoriterna. Tror snart jag får sätta upp stooora råttfällor för så här kan det inte hålla på.

Britt sa...

Ja nu är det vitt och fint och i dag är det lagom kallt också. Vi har också besöka av rådjur i trägården. Men som tur är är de bara längs ned på gräsmattan än så länge//Britt

Tovegård sa...

Nej, ALLA vill inte ha en vit jul! Jag hatar snö! Tacka vet jag en härlig grå, fuktig, mild Göteborgsvinter! Då brukar rådjuren hålla sig borta också!

GOD JUL!

Camilla

Shady Gardener sa...

I understand completely about not wanting the deer in the garden! :-) I'm glad you have snow for Christmas. We do, too! I can do without ice and Terribly Cold weather, but whatever happens. It's okay. (It's Winter!) ;-) Merry Christmas!

Hocking Hills Gardener sa...

What a beautiful sunrise and you have some snow for the holidays. Deers are more than a nuisance here around my home. They eat everything.
Happy Holidays to you and yours.