Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 10 juni 2015

Försommar runt dammen i Marum

Ibland behöver man göra om sin gamla trädgård för att inte tröttna på den. Så i år tog vi bl.a. ett ordentligt tag runt dammen och den eländiga sandgången vi haft i 3 år.


 JA, Vi skall ta ett tag med kaveldunen så snart vattnet i dammen blir lite varmare. De växer alldeles för frodigt och jag vill se mer vattenyta.


 Vackra Rhododendron 'Jane Abbot' dominerar verkligen dammen nu, både med färg och doft som sprider sig flera meter i omkrets.


 Vi har fixat till en liten ordentligare gång mellan dammen och Dagliljerabatten .
Grus 4-8 och vanliga stolpar (man sätter att stötta träd med) vid kanterna så jord och sten inte blandas lika lätt.


 Nu väntar jag på att dagliljorna,  mina älsklingsblommor, skall slå ut så är sommaren här på riktigt.  Lite barkmull i kanten under Hostorna så får vi hoppas "ogräset" håller sig borta (ett tag i alla fall). Jättesvårt att hålla fint i en sumpzon, nu testar vi så här i år och hoppas på lite lättsköttare rabatt i framtiden.


 Vackra Rhododendron 'Jane Abbot' dominerar verkligen dammen nu, både med färg och doft som sprider sig flera meter i omkrets.

Här tillsammans med några blad från röda Acer palmatum 'Trompenburg' som har lite vackra näsor på G. Det är verkligen ett näsår i år. Massor av lönnar har små frön på tillväxt.

Hästskorabatten har också fått ett litet lyft men det visar jag foton på en annan dag. 
Den som väntar på något gott, väntar aldrig förgäves.

Karin // 

2 kommentarer:

Nora sa...

Vilka fina bilder! Det ser jättefint ut i er trädgård, det skulle vara roligt att besöka er någon gång!
MVH Nora

L. D. sa...

The garden photos are so beautiful. It is nice to see them.