Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lördag 29 september 2012

Favoritlönn i Marum // Favorite Maple in Marum

En av mina favoritlönnar är Acer campestre 'Pulverulentum' //  Naverlönn. Nu har den börjat få en mycket vacker höstfärg dessutom.
Jag och maken diskuterade häromdagen och kom fram till att detta är första gången den får så här vacker röd färg. Om det har att göra med den trista sommaren, eller att den nu börjat komma upp i lite ålder (köpt 2005), vet vi ej. Glada är vi oavsett orasak

One of my favorite maple, Acer campestre 'Pulverulentum' / / Naverlönn. Now it has begun to have a very beautiful autumn color also.
Me and my husband discussed the other day, and came to the conclusion that this is the first time it gets like this beautiful red color. If it has to do with the dull summer, or that it is now starting to age a bit (bought in 2005), we dont know. Happy are we any cause


 
 Acer campestre 'Pulverulentum' //  Naverlönn, i vårskrud med Lotus, vårt äldsta "barnbarn"

Acer campestre 'Pulverulentum' / / Naverlönn, in springattire with Lotus, our oldest "grandchildren

 Acer campestre 'Pulverulentum' //  Naverlönn,  i höstskrud med Lotus

 Acer campestre 'Pulverulentum' / / Naverlönn, in fallattire with Lotus För att det skall vara lättare att se hur vacker den är, satte jag ihop vår och höstkorten till ett.

It would be easier to see how beautiful it is, I put together the spring and autumn cards into one.


På bara 3 dagar har den blivit så här vackert röd. Nu älskar jag den ännu mera.

 In just three days, it has come to this beautiful red. Now I love it even more.Trevlig helg //    Happy holidays 
Karin //
.

5 kommentarer:

NinaVästerplana sa...

Den är fin.... Den växte i buskaget bakom min trägård i stan.... Många från början men grannarna snodde mer o mer mark från kommunen så den ena efter den andra försvann... till slut var det bara en kvar men den hann bli ett litet träd på de 25 åren jag bodde där 8-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Susie på Stjärnarve sa...

Snälla Karin, var får ni tag i alla vackra - och ovanliga - träd och buskar!?
Här är det ju så gott som omöjligt, så vi i Entusiasterna har börjat ta hem från Esveld i Holland. Men...dom skickar sina alster så förbaskat tidigt, så jag som inte har något växthus och därför slår ner dom i backen direkt, råkar alltid ut för att ett antal dör. Inte kul - och inte billigt i längden!

Alen Trädgård sa...

UNDERBAR!!! Karin, både lönnen och Lotus:) En sådan borde vi nog skaffa oss! Ha det gott/Monne

Monica Söderström sa...

Vilken härlig färg! Hemma hos mig har jag märkt att höstfärgen kan utebli hos växter som står för blött - läs i i lerjord. Då hinner de inte avmogna inför hösten och fryser lätt in på vintern. Har i år flyttat en benved från Övik där vi bor till sommarstället där den får stå i mycket bättre sandigare jord, så då förväntar jag mig höstfärger så småningom.

Karin SKARA sa...

Susie, beställ med krav på visst första leveransdatum + storlek. Hollanändare och Tyskar vill sälja och ha snabb ruljans MEN vi här uppe måste ställa KRAV på dem att skicka när och vad vi vill ta emot.
Esveld är en storleverantör till oss får jag väll erkänna *rodnar*
De har ju så mycket vackert.
Karin i Marum //