Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 19 mars 2012

Vårdagjämningen är äntligen här

Som små solar står Adonis amurensis i rabatten. Nu bara några timmar före den efterlängtade VÅRDAGJÄMNINGEN. Åh så efterlängtad denna dag är när ljuset äntligen har förtur. Snart är det riktig vår ute och man kan lägga undan vinterkläderna.


Hittade den första lilla blåsippan under löven på baksidan om huset. Snart, snart följer andra blommor efter. Det gör ont när knoppar brister, säger visan.

Mitt i en nyköpt Aklejruta kommer en liten blå Iris upp. Kul när man köper växter och man får bonus med i krukan. Återstår nu bara att leta upp namnen på denna lilla sötnos.

Tack snälla Torsåker Iris 'Harmony' heter den tydligen

Nu har det nog flugit över ett 50:iotal Tranor i år, på sin väg norrut. Skriker och stojjar gör de där uppe i luften,-Våren har vi i släptåg, Våren kommer snart, betyder det nog tror jag.I går kväll var det en underbar solnedgång.


Allt lyste rött, träd, buskar och vatten.


Jag blir helt tagen av dessa skådespel som naturen åstadkommer.


Lycka är att kunna stanna upp en stund och bara njuta. 5-10 minuter varade det bara och det har man ju tid att slösa på att bara stå still och fröjda sig åt skådespelet.2 Kannadagäss simmade förnöjt omkring i dammen.


Under några dagar nu har de bökat omkring på vår lilla ö. Kanske det åter är dags att ett par bygger sig ett bo där ute.


Omkring 10 april brukar de lägga sig, den som lever får se.

Skall försöka komma tillbaka lite oftare till min blogg nu. Vintern är alltid jobbig för mig med värk och stelhet i kroppen. Än är det inte över men med ljuset kommer också värmen, som gör gott ända ner i lilltån. Må så gott i stugan.


Hoppas ni alla får en underbar VÅRDAGJÄMNING
Karin //
5 kommentarer:

Anette sa...

Vackert ord; vårdagjämning. Blåsippa finns, en trana har skådats, våririsens spjut sticker upp mer och mer. Den heter 'Harmony' din i blått.
Vilken eldfärg på himlen, ojoj.
/Anette

Alen Trädgård sa...

Underbara bilder Karin! Ja igår var det verkligen en fantastisk himmel:) Vi var hos Görans mamma en sväng och det var riktigt romantiskt att vandra hemåt i solnedgången:)) Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Hade inte en aaaaning om att det var vårdagsjämning nu! Men det var bra för i morgon ska vi ju få jättevarmt - äntligen!
Du som kan lite om växter, har en liten tävling på min blogg. Välkommen in och lös problemet!

Gunilla sa...

Vilka fantastiska vårbilder du visar.
Än har inte tranor eller andra vårfåglar kommit hit upp ännu men bara det börjar bli lite snöfritt på åkrarna så kommer de.

Underbar solnedgång.

Ha en fin fortsättning på våren
Gunilla

Blomkärringen sa...

Hej Karin! Så härligt du har det i ditt paradis, visst rycker det i de gröna fingrarna så här års!?
Ha det så bra!