Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 7 september 2011

Sista Öppna Trädgården hos oss den 11/9 kl 10-15

ÖPPEN TRÄDGÅRD söndagen den 11:e september kl 10-15 sedan tackar vi för oss och stänger vår trädgård för i år. Det börjar bli höstigt hos oss nu, inte mycket som blommar MEN Hostor, Barrväxter och alla buskar/träd är som finast nu.Trot om ni vill men jag väntar varje dag på att vår Iris 'Acoma' skall slå ut. Har aldrig tidigare haft en blommande skäggiris i September så jag håller tummarna att den hinner visa färg på söndag.

Däremot den fyllda Julrosen blommar så fint allaredan. Kanske inte lika ovanligt men lika roligt.


Dimmorna börjar rulla in på nätterna nu och hösten har gjort sitt intrång.

Stenar, Lönnar, Barrväxter och Höstljung passar bra tillsammans tycker vi.

Gentiana asclepiadea // knippgentiana är så fin nu, lyser med sina fina blåa klockor i woodlandet. Även några vita G. sino-ornata har slagit ut. Hittar du den inte så be oss visa vart den växer vid gaveln av huset.

Älskar alla Ecinacea/Solhattar som finna i en uppsjö av färger och former numera.Hemerocallis 'Big Kiss' blev vår favoritdaglilja i år. En av de sista att slå ut och några knoppar återstår ännu.

.
Önskar också fortsatt hjälp med röstning på min bild med Sessan och Linda Lundas fina slott. Fram till 30/9 kan man klicka 1 gång varje dag. Bilden finns högst upp på denna sidan.
.
Här är länken till röstningen:
http://www.sarasmatkasse.se/tavlingsbidrag-karin-olsson-skara-sweden-sezzans-lata-dagar-i-solen
.
SNÄLLA hjälp mig med att vinna något av de 111 olika priserna som lottas ut. Ligger nu på ca 100 platsen och några klick hjälper mig att stanna kvar i toppen.
.

VARMT VÄLKOMMEN om du har möjlighet / lust och tittar in på söndag
.

Karin //

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Vilka underbara bilder Karin, hoppas verkligen att irisen slår ut till helgen, vilken grej! Har aldrig varit med om att en germanica blommat vid den här tiden. Har en sibirica som remonterar nu men jag tror det är ovanligt. Hoppas att ni får många besökare till helgen. Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Det är klart man har röstat MASSOR av gånger!Även idag!!
Jag har också skrivit om en växt jag fick av er och länkar därför till den här bloggen.
KRAM
Susie