Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 30 juni 2010

Sticklingförsök

Förlåt att jag uppdaterar så sällan. Hustaksombyggnad + vårstädning av trädgård, tar mer tid än man/jag/vi tror. Båda projekten börjar närma sig färdigt nu men ännu återstår lite finputsning innan vi är helt nöjda.

Idag testar jag att sticka mina Nerium. Har aldrig gjort detta förut, det skall bli mycket spännande att se om jag får några rötter på dem.


Tog både från min dubbla rosa (som jag naturligtvis inte hittar fotot på just nu) och den gamla vita 40-årspresenten. Usch så tiden flyger iväg. Det var ju alldeles nysses jag ropade in den på auktionen i Skövde.

Varför står det överallt att man måste ha dem ute på sommaren för att få blomknoppar? Den här har nu inte varit ute på 2 år men är fullproppad med knoppar, fanns nästan inga grenar utan knopp på G. Vill inte klippa av dessa i onödan inte. Jag som hade tänkt klippa ner den hårt, så den fick starta om igen och forma sig till en tät buske. Blir inget med det nu inte. Den får fortsätta spreta och vara gles ett tag till, blommorna klipper jag då rakt inte bort.


Se så vacker blomman är. "Tokig kärring" fick jag höra, som bjöd 200:- på stört, när jag fick syn på detta stora, då oblommande exemplar på växtauktionen. Storleken var väll helften då.
Som vanligt gäller det att klämma i ordentligt direkt vid auktion, så de andra blir ställda och glömmer att buda. OFTA har jag vunnit buden med denna tecknik.
MEN man MÅSTE veta VAD saken man budar på är värda, INNAN man lägger in stöten.
Ha en bra dag alla och hjälp mig hålla tummarna, att mitt test med sticklingar fungerar
Karin //


6 kommentarer:

Mimi sa...

Naturligtvis håller jag tummarna för en så god sak!! Underbar nerium. Jag hade en rosa dubbel för typ hundra år sedan. Hälsn Mimi

Coa.B sa...

Skoj att testa, med Sticklingar! Har haft lyckade försök med Buxbum, Schersmin, Magnolia, Buddleja, och nu testar jag en Städesgrön underbar buske, som jag inte vet namnet på! Den får fröställningar som liknar Körsbärsbenved, men förövrigt är de inte alls lika!
Kram Carola

Ing-Marie sa...

Håller tummar och tår. Verkar va ett fyndigt sätt att sätta sticklingar på i tripp trapp krukor. För du har väl kruka i kruka i kruka. Håll fuktigt bara så fixar det sig nog. Tror de tar ganska lång tid på sig att gro vill jag minnas I-B sa (henne jag fick min av)

Alen Trädgård sa...

Håller allt vad jag är värd:)) Tog stickling på en vit dubbel i våras och den rotade sig så fint så du ska se att det går vägen:) Ha det gott/Monne

Lillianna sa...

Håller tummen att det går bra! Jag gjorde ett försök för några år sedan men de fick en ganska lång transportsträcka innan de kom i jord, så de tog sig inte...men du lyckas kanske! Lycka till!

/Lillianna

Madame C sa...

God lycka med sticklingsförökningen! Men, vad är nu Nerium igen. Har den ett vanligare namn? Din var ju dunderskön!
Ha det gott,
Charlotta