Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 12 maj 2010

Behöver namnhjälp // Need help with flowername

Ledsen att jag inte skrivit på länge. Tiden vill inte räcka till med allt som måste göras. Trädgården kräver många timmar och det är underbart att äntligen kunna vara ute och påta i jorden. Även skönt att kunna slå sig ner på en soffa och bara lyssna på vårens alla djur.

Sorry, a long time ago. There is not enough time for all I have to do just now. The garden demand a lot of time and it's wonderful finely be outdoors to poke about in the soil. Also nice to be seated and lissen to the sound of spring.

Den ena vackrare blomman efter den andra slår ut. Tyvärr är det inte alltid de ser ut som de skall. Inte för att det egentligen spelar någon roll med namnen alla gånger men nyfiken är man ju och alltid roligare med namn på växten man tittar på.Denna lilla underbara Vitsippa köpte jag en liten rotbit av 1994, namnet på lappen var: Anemone nemorosa 'Vestal' men jag tycker då inte den ser rätt ut. Den är jättevacker men OM den har ett eget namn, vore det roligt att kunna sätta dit en skylt.

SNÄLLA! Känner du igen denna vita fyllda Anemone, med lite ljusgrönt ruffs i mitten och har ett namn till den, får du gärna maila det till mig, så jag kan söka vidare för att se om det är möjligt att namna denna lilla skönhet.

PLEASE! If you know this white filled Anemone, with lightgreen centre and have a name on it, please mail me, so I can seek further for the right namn on this little beauty.


Så här ser min andra tuss Anemone nemorosa 'Vestal' ut och det tycker jag stämmer med alla bilder jag hittar på nätet. Tät sammanhållen låg fylld mitt och alldeles kritvit.
Anemone nemorosa 'Green Dream' är en annan vacker Vitsippa med lite grönt rufs inne i mitten av blomman.


När A. n. 'Green Dream' slår ut sin lilla blomma är den först mest gul i mittenFör att 1 vecka senare få detta gröna rufs, mitt i blomman.
Anemone nemorosa 'Green Dream' blandas ofta ihop med Anemone nemorosa 'Green Fingers' men den har lite vitt allra inerst i mitten av den gröna fyllda mittpunkten.När man ser bilderna tillsammans är det lätt att se vem som är A. n. 'Green Fingers' tycker jag.
.
En annan favorit är Anemone nemorosa 'Pink Delight' med sina svagt rosa fyllda blommor.Anemone nemorosa 'Pink Delight' förekommer i många varianter på nätet men Anemoner korsar sig hej vilt, nya skönheter dyker upp hela tiden.
Min största favorit bland Gulsipporna just nu är: Anemone ranunculoides 'Fuchsis Traum' FYLLD Gulsippa, gul blomma med grön strimma på foderbladen.


Hoppas ni alla läsare av min blogg får en skön avkopplande Kristi himmelsfärds helg
.
Själva skall vi ta imot årets första bussbesökare för vandring i trädgården.
Det kommer ett glatt gäng från Wasa i Finland vid middagstid i morgon.
.
Vintern blev lång och massor av vårstädning finns egentligen kvar att göra men de får ta det som vi har det, för bättre än så här blir det inte denna gången.
Det som nu inte är gjort, får jag göra när de åkt hem, eller en annan dag.
.
Den som spar han har.

3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Tack Karin för dessa undersköna bilder på dina sippor;) Har i år faktiskt köpt en annorlunda vitsippa fast jag kommer inte ihåg vad den hette:) Visst är det mycket kvar att göra i trädgården men som du säger den som spar ha har;) det ska vara roligt att påta o rensa i trädgården så eventuella gäster får ta det som det är. Ha en trevlig helg du och Stellan/Monne

Mia sa...

Oj, jag hade ingen aning om att det fanns så många olika och gulsippan såg jag för första gång idag ( på bild). Du samlar på mycket du, kan tänka att besöket från Wasa kommer att njuta hos dig. Ha en fortsatt fin dag :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.