Vårt Paradis på jorden i höstskrud

Vårt Paradis på jorden i höstskrud
Välkommen att titta in, när du har vägen förbi Skara. Förvarna så vi finns hemma tel: 073 - 774 80 00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mailadress: Byt ut & mot @

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- karinstellanolsson&hotmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 21 april 2010

Äntligen lite vårblommor i trädgården

Nu har jag hopp om att vintern är över för denna gången. VÅREN är på frammarsch med stora steg. Den ena perennen efter den andra poppar upp ur jorden. Lökväxterna blommar för fullt. JAAAAA det är VÅR!!!!

Första Perennen i blom blev i år: Omphalodes verna, blå Ormöga. Brukar inte komma med blommor fören i Maj månad men är hjärtligt välkommen även i April. Har även en vit variant men den syns nästan inte ens bladen på ännu så den kommer nog med blommor på vanlig tid.
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/boragina/ompha/omphver.html

Tussilago farfara, Hästhov, blommar trots att inte all snö har smält. Naturligtvis EJ planterad i trädgården men finns på några ställen och där får den hållas än så länge. Så vacker med sina gula små solar tidigt på våren.
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/astera/tussi/tussfar.html

Iris reticulata, Våriris lyser vackert blått i rabatten


Crocus, Krokusar är alltid välkomna lökväxter för de blommar allra först hos oss.


Crocus mathewii


Corydalis solida, stor Nunneört ploppar upp lite överallt i många olika vackra färger.
http://linnaeus.nrm.se/flora/di/papavera/coryd/corysol.html

Corydalis nobilis, Sibirisk Nunneört är den jag älskar allra mest i denna grupp. Tät fin blomkolv som sträcker sig vackert mot himlen.
Denna lilla ljuslila tussen Nunneört hittade jag bredvid kökstrappan, hoppas den vill växa till på den platsen för det var ett välkomnande som heter duga.


En riktigt mörkröd Nunneört hittade jag för första gången i trädgården. Hoppas den förökar sig fort och stannar hos oss.


P.S. tittar ut genom fönstret, USCHIANNA det snöar,
NEJ inte mer vinter nu!!!!!